Musa KEYİK


Neden dijital MEDYA, Niçin Fark HABER?

Fmt Group / Fark Haber


Öncelikle sizlere FMT Group olarak FARK HABER internet portalı üzerinden sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum.

 

Dünyada gördüğümüz her şeyin aslında bir medya unsuru olduğunu biliyor muyuz?

 

Bütün dünyada işin aslı iletişimden geçiyor. İnsanlar ilk çağlardan itibaren iletişim kurmaya ve iletişim kurmak için araçlar üretmeye çalışmıştır. Bu yüzden medya her geçen gün kendini geliştirme ve değiştirme çabasındadır.


Geliştik, geliştikçe değiştik. Ve bu değişimin son aşaması olarak medya dijital bir hal aldı. Dijital medya ile artık insanlar birden fazla kişiyle aynı anda iletişim kurabiliyor, onlara düşüncelerini aktarabiliyor. Sesten öte yazı, görüntü, video gibi tüm paylaşımları da kitlelere ulaştırabileceğimiz dijital medya hayatın vazgeçilmezi oldu. Genci yaşlısı, zengini fakiri, demeden hemen hemen herkes bu dijital ortamda boy göstermeye, fikirlerini burada açıklamaya ve kitlelere ulaştırmaya başladı.

 

Elbette ki, bu mecrada doğru bilgilerin yanında yanlış bilgilerde yer almaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre doğru bilgilere oranla yanlış bilgiler insanlar tarafından daha çok tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Bunun temel sebebi ise yanlış bilgi doğru bilgiye göre çok daha kolay ulaşılabilir ve basit bilgiler olmasından kaynaklanmaktadır.

 

Hiç düşündük mü, sosyal medyada her gün maruz kaldığımız onlarca bilgi ve haberin doğruluk payı ne kadardır, hangi kısmı doğru, hangi kısmı yalandır? Neyi empoze etmeye çalışmaktadır, haberin amacı gerçekten haber vermek mi, yoksa yanıltmak mıdır?

Habere ve bilgiye ulaşma, İnternet kullanma amaçlarımız arasında oldukça önemsenmesi gereken bir konu. Fakat daha da önemlisi ise “doğru habere - bilgiye” ulaşabilmek veya “doğru ile yalan haberi” birbirinden ayırt edebilecek donanımlara sahip olabilmektir.

Bilgi ve haber her devrin en önemli gücü olmuştur. Dijital çağda, doğru bilginin; sorunları çözmemize, doğru kararlar almamıza, doğru davranışlarda bulunmamıza, toplumu ortak paydada birleşmeye, huzursuzlukları önlemeye, insanların doğru ve dürüst olmalarını sağladığına, insanlar arasında güven oluşturduğuna hepimiz şahitiz.

Dünya ve ülkemizdeki dijitalleşmeye paralel olarak dijital medya ortamında doğru, tarafsız, güvenilir bilgi ve haberin ne kadar önemli olduğu bilinciyle; günümüzün gereklerine cevap verebilecek, doğup büyüdüğüm Gündoğmuş, ticari hayatıma yön veren rızkımızın peşinde koştuğumuz bir dünya şehri Alanya ve Gazipaşa’yı içine alan Akdeniz bölgesindeki olayları topluma doğru, güvenilir kaynaklardan ulaştırmak, tanıtıma, kalkınmaya, sağlıklı ve bilinçli bir geleceğin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla çalışıyoruz.

FMT Group ailesi olarak; Fark Haber portalının beldemize, bölgemize ve tüm toplumumuza hayırlı olmasını, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, farklılıklarımızın zenginlik olarak görülmesine, islam aleminin birleşmesine katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunması dileğiyle…

Hoşçakalın / Sağlıkla kalın...